Begeleiding op maat in de groep

keurmerkzpokeautisme

Na school
Je gaat na school op de fiets, met de trein of met de bus naar Autistep in het centrum van Vleuten. Autistep ligt op 5 minuten fietsen of 10 minuten lopen van station Vleuten.

Vast programma

De middag verloopt volgens een vast programma in een vaste groep van maximaal 4 jongeren met een vaste begeleider.

Vaste groep

Het voordeel van een vaste groep is dat je elkaar steeds beter leert kennen. Daardoor kun je elkaar begrijpen, steunen, stimuleren en tips geven. Bij Autistep geldt: je mag er zijn, je hoort erbij. Daar zorgen we samen voor.

WerkplekIMG_0628

Er is voor jou een eigen werkplek.  Je brengt zelf je boeken, schriften schrijfmateriaal en een laptop mee als dat nodig is.

Uitpuffen

We starten de middag met even uitpuffen met thee of limonade, fruit en iets lekkers. Even de dag verpuzzelen op een manier die jij prettig vindt.

Drie rondes

IMG_0625Daarna is  de tijd verdeeld in drie rondes waarin je óf je huiswerk plant óf je huiswerk uitvoert óf waarin je specifiek werkt aan een kwaliteit die je wilt ontwikkelen. Tijdens een of meer van die rondes krijg je individueel of in een groepje begeleiding. Natuurlijk pauzeren we tussen de rondes even. Aan het eind van de middag sluiten we af met een korte terugblik en maken we plannen voor de volgende keer. Samen ruimen we Autistep weer op.

Rol van de weekIMG_0636

Elke middag heb je een rol die ertoe bijdraagt dat we met elkaar een fijne, schone en gezellige omgeving maken. Een voorbeeld van een rol is “gastvrouw” of “gastheer”, dan zorg je (eventueel met hulp) voor thee, limonade, fruit en iets lekkers. Je zorgt dat het dienblad er netjes uitziet en dat niemand iets tekort komt.

Kwaliteit van de week

In de gang hangen we een planbord waarop je kunt zien wie er die middag aanwezig is, welke rol hij/zij heeft en aan welke kwaliteit hij/zij werkt.

Successen moet je vierenIMG_0619

Gedurende de middag verzamelen we grote en kleine successen. Aan het eind van de middag vertellen we elkaar waar we trots op zijn.