Autisme op school – handige schoolspullen

keurmerkzpokeautismeJe hebt van school vast een boekenlijst gekregen met daarop de verplichte materialen en boeken per vak. Daarnaast is het handig om aan te schaffen:

Annemoon Brans
Annemoon Brans

Rugzak Kies voor een eenvoudige maar stevige rugzak bijv een Eastpack. Naast de rugzak is er waarschijnlijk een tas nodig voor gymspullen. Dat mag een eenvoudige tas zijn. Het is handig als de gymtas dicht kan bijvoorbeeld met een trekkoord.

Schoolagenda Een schoolagenda is niet alleen een boekje waarin je je huiswerk noteert. Het is uitgegroeid tot een heus lifestyle product. Je kunt er al je dromen en zorgen in kwijt. Kies voor een grote agenda, dan heb je lekker veel ruimte om alles goed te te noteren. Of kies voor een agenda waarin je naast het huiswerk noteren ook het huiswerk kunt plannen (digitaal of op papier). Zie daarover mijn volgende blog Facebook Wink Smiley.

Kaftpapier of strechkaften om je boeken te kaften. Kaften is meestal verplicht. Er zijn stretch kaften in de handel waardoor het kaften erg eenvoudig wordt. Kies voor zoveel mogelijk verschillende kleuren zodat je je boeken gemakkelijk herkent. Als je gewoon kaftpapier neemt is er ook plakband en een schaar nodig om je boeken te kaften.

Schriften Voor de meeste vakken in de onderbouw is een A5 schrift met lijntjes een goede keuze. Het is handig verschillende kleuren schriften aan te schaffen. Kies voor een kleur schrift dat overeenkomt met de kleur van de kaft van een vak. Dan kun je je boek en schrift gemakkelijk vinden. Je kunt het boek en het schrift van een vak in elkaar vouwen op de pagina waar je gebleven was. Zo blijven ze bij elkaar. Dat is weer handig bij het inpakken van je tas. Voor wiskunde is een A5 schrift met ruitjes 1×1 cm fijn als start. Schaf er een paar aan. Voor de bovenbouw is het prettig A4 schriften aan te schaffen, zowel lijntjes als ruitjes 1×1 cm.

Back to school supplies.

Etui Kies voor een lekker groot etui. Daar moet in elk geval in zitten: een paar blauw schrijvende pennen waar je lekker mee schrijft, een potlood + gum +puntenslijper, een paar kleurtjes stiften of kleurpotloden. Misschien is er voor wiskunde een passer nodig. Een klein liniaaltje en een setje arceerstiften (bijv geel, groen en roze) is ook handig. Tipp-ex, een schaar en een plakstift zijn te overwegen.

Geodriehoek Vouw in je agenda een pagina zó dat je daar je geodriehoek kunt bewaren. Dan heb je hem altijd bij de hand. Kies voor een niet-buigbare geodriehoek. De buigbare exemplaren gaan minder snel stuk, maar ze zijn minder handig in het gebruik. Ze floepen weg als je er een lijn langs probeert te trekken.

Rekenmachine Kijk op de lijst van school welke rekenmachine aanbevolen wordt. Instructie in de les zal gebaseerd zijn op de aanbevolen rekenmachine, dus het is echt fijn als je die in je bezit hebt.

Gymspullen Kijk op de lijst van school welke gymspullen je mee moet brengen op de dagen dat je gym (lo) hebt.

De eerste dagen Neem de eerste dagen gewoon alle boeken mee die voor een vak op de lijst staan. Neem ook enkele lijntjesschriften en enkele ruitjesschriften mee. De atlas voor aardrijkskunde hoef je niet mee te nemen, die is op school aanwezig. Je hoort in de les wat je elke les voor het betreffende vak moet meebrengen.

Heb je wat aan deze informatie? Laat anderen er ook van profiteren door de blog te liken of te delen!

Heb je wensen of suggesties voor een volgende blog? Laat het me weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s